Songs

Albums / Songs

1 - RAINY DAYS 3:08

Lars Krarup-Ivan Pedersen/Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

2 - WHEEL OF TIME 3:28

Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

3 - YOU TO MYSELF 3:17

Ivan Pedersen-Lars Krarup/Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

4 - WALK ON 3:16

Lars Krarup/Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

5 - TALK ABOUT LOVE 3:09

Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

6 - COAST TO COAST 3:59

Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

7 - ANYWHERE 2:18

Lars Krarup/Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

8 - DIRTY LAUNDRY 3:49

Ivan Pedersen-Lars Krarup/Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

9 - WON`T YOU COME OVER 3:54

Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

10 - THE RIVER KNOWS 4:03

Lars Krarup/Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

11 - YOU-YOU-YOU 3:52

Lars Krarup/Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

12 - THE POET 3:48

Lars Krarup-Lars Fischermann/Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

13 - ONCE BITTEN, TWICE SHY 4:28

Lars Krarup/Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

14 - THE NEEDLE AND THE DAMAGE DONE 3:30

Neil Young, arrangeret af Lars Krarup

med tilladelse fra Warner/Chappel Music AB

 

+ Bonus CD-Single:

NO. 1 IN YOUR HEART feat. Erica Carson

”Atlanta OL 1996" 4:03

Backseat/Ivan Pedersen

(Silly Songs)

 

 

 

BACKSEAT ARE:

Lars ”MITCH” Fischermann: Trommer, percussion & Backseat vocals

LARS KRARUP: Strings of all sorts

OLLE NYBERG: White & black keys & Backseat vocals

IVAN PEDERSEN: Front- & Backseat vocals

HELGE SOLBERG: Four fat strings & Backseat vocals

 

 

PHOTOS:

CLAES BECH-POULSEN, OLE CHRISTIANSEN

 

COVER ART:

PAUL CALLABY

oldies by STELLA NOVA

LAY-OUT by fru IP, PAUL CALLABY & SCHOU REPRO

 

NOTES:

BACKSEAT play TKAMINE guitars & bases except MITCH, who plays

PAISTE cymbales, Ivan uses BEYER and RØDE mics. on this album

 

MIXED:

In SUN STUDIO engineered by HENRIK NILSSON

Courtesy of WERNER STUDIO, Lars Lindholm & Oli Poulsen.

In the Sittingroom engineered by Lars Krarup.

In PENTHOUSE engineered by IVAN PEDERSEN

 

PRODUCED:

BACKSEAT

”RAINY DAY” & ”DIRTY LAUNDRY” CO-PRODUCED by OLI POULSEN

 

MASTERED: TOCANO BY OLI POULSEN

 

 

SPECIAL THANKS TO:

DK Musik, Slagtøjscentert, Aage Jens A/S, Ascon A/S, Interstage, Fiat dk, Super Sound, Freddans Musik Göteborg, Ole Kehlet for lending us the Dobro! Last but not least Pelle Gjöbel, Lars Thordahl & Cobra, Finn Janzen, MOONJAM, Kejser Booking, the hardworking staff at CMC,

kids, friends & lovers!

 

 

PRESSEMEDDELSE:

Hvem var det, der sagde de bevingede ord om de mange sange der

svæver rundt oven over os - sange som vi alle holder af og som blotventer på at nogen tager dem ned? Egentlig er det ligegyldigt, hvemder sagde hvad. Tanken derimod, slår én, for SONGS er så indlysendespækket med sådanne sange. 13 af dem er hentet af BACKSEAT, den14. blev allerede i ´70 taget af Neil Young!

 

I modsætning til HIT HOME, der var resultatet af en bevidst målsætning om et mere muskuløst album, har der ikke omkring SONGS været andre intentioner, end at de enkelte sange måtte tages til efterretning, som de nu engangmeldte deres ankomst.

 

Resultatet var 25 forskellige størrelser, der siden begyndelsen af januarog frem til august, dagligt er blevet vurderet, antaget eller gemt,arrangeret, diskuteret, indøvet live, pillet & pudset, for til sidst at bliveindspillet.

 

Songs kunne have haft undertitlen ROOTS. Ikke fordi indholdet - som begrb - på nogen måde er mere root´set end de tre forgående albums, merefordi dette album så klart afspejler medlemmernes egne musikalskerødder!

 

Lars Krarup og Ivan Pedersen har, som ophavsmænd, naturligvis haft den største indflydelse på SONGS, men uagtet den geografisk set forskellige baggrund og ”Stella Novas” afsløringer om et bredt aldersspænd blandt medlemmerne, er BACKSEAT stadig dybt forankret i den musik, der tidligt rørte ved sjælen. Og mere end nogensinde, bærer dette internordiske udspil da også stærkt præg af, at de enkelte musikere har haft tilstrækkelig med tid - og rum — til at sætte sine individuelle fingeraftryk. Ikke mindst færøske Ole Poulsen har med sin nordatlantiske finurlighed drejet på en retro-knap eller to under det endelige mix.

 

Helt retrospektiv er SONGS dog langt fra, og netop set i lyset af ovennævnte samspil, er der føjet mange nye facetter til, hvad vi mente at vide, BACKSEAT står for! Og selv om bandet af én eller anden grund totalt fornægter at blive sat i en bestemt genre-bås, så er det dog deres musikalske forståelse og ikke mindst deres formåen på det instrumentale plan, der sammen med det udprægede ønske om og tæften for en go´ sang, der kendetegner dette tætte, bagstræberiske orkester!

 

for CMC Records, Jytte Poulsen

 

 

DANSK GRAMMY NOMINERING:

ÅRETS DANSKE SANGER: IVAN PEDERSEN

 

 

 

ANMELDELSER:

 

POLITIKEN:

Anders Rou Jensen (3. september 1996)

ROCK MED BLÅ TONE

”...Ivan Pedersen fra Backseat er fortsat den eneste danske sanger, om hvem man risikabelt tør påstå, at han vokalt formår at dele stemning med sorte legender som Sam Cooke og Otis Redding. På SONGS, den fjerde cd fra Backseat, gør han det to gange. Nemlig på sangene Coast To Coast og The River Knows, hvor Pedersen rammer dén blå tone af udslukt smerte og sørgmodighed, der taler om bitre, underskønne livserfaringer….” ”...Little Feat ustandseligt spadserer forbi i musikken, mens Backseat i sangskrivningen alligevel opretholder et selvstændigt fingeraftryk. Det ligger i de velskrevne, nu og da firkantede tekster om kønsroller og kærlighedsliv, hvor det ofte igen er Pedersen, som rykker sangene fri af den habile, velswingende driftssikkerhed. Også her er der nemlig tale om en sjælden dansk rockstemme. Uden at blive lummer eller anvende distance og ironi kan Pedersen nemlig udtrykke en granvoksen , mandlig seksualitet, der gør ordet ”liderlig” for vulgært og betegnelsen ”kønsdrift” for fersk…” ”...Pedersen - you better move on!..”

 

DET FRI AKTUELT:

Kim Skotte (5. september 1996)

PEDERSEN, MADSEN & MUSIKKEN

Savage Affair leverer lys og velpoleret rockmusik, der swinger fra vestkyst til ultra light frisørmetal, mens Backseat med smittende spilleglæde gør afstanden mellem Herning og Memphis til en smuttur!

 

(dobbeltanmeldelse)

 

”...Såvel på Backseats SONGS som på Savage Affairs ACTUAL REALITY dukker digteren op. Savage Affairs Alex Nyborg Madsen fortæller om den smertende poet, der ender som ikon for en hel generation. Ivan Pedersen og kumpanerne har derimod fattet pennen for at fortælle om den ginstinkende, digteriske drukmås og må muntert ende med at konstatere ”no booze and no ball could ever make a poet out of me”… ...Ivan Pedersen har en særlig evne til at sammensmelte realistiske kommentarer om kønnenes kvababbelser, kærligheden, minderne, forbillederne og den robuste musikstil til et varmt rum, hvor en egen form for ramsaltet rock´n´roll-poesi alligevel residerer. Det kniber mere

for Alex Nyborg Madsen….” ”...Efter medaljehøsten i Atlanta demonstrerer grammyvinder Pedersen, hvordan man har guld i mund…” ...Songs er en dejlig blød og robust rock´n´roots plade, hvor John Hiatts skygge skrider af sted i baggrunden, og hvor Wheel Of Time såmænd næsten kunne have været signeret Crowded House. Smittende spilleglæde, humor og mandig nydelse af en god slidespade er elementer, der gør afstanden mellem Herning og Memphis til en smuttur.

 

Det kræver enten is i maven, jord i hovedet eller kærlighed i hjertet at ville fortolke Neil Youngs The Needle And The Damage Done. Backseat gør det. Med strygerarrangement. Så man respektfuldt må stryge maveis og jordhoved som realistiske forklaringer….”

 

GAFFA:

Lars Nielsen (oktober 1996) * * * *

”...Sange er, havd det hele handler om på Backseats ny, imponerende tætte og tradionelle SONGS. Sange, der på en udansk måde finder vej til det dampende sted, hvor hovedet, hjertet og kroppen svinger sammen uden tanke for klicheer, sentimentalitet eller banaliteter. De fem herrer med den eneste danske rocksanger af international format,Ivan Pedersen, i front formår på deres fjerde statement at perfektionere deres amerikanske musik, så de fremstår som landets bedste i genren. De er urørlige, når de griber fat i Ry Cooder, Eagles, Little Feat, John Hiatt og nu også Stephen Stills, og sender de tunge

sangskriver-drenge gennem Backseatfilteret . Igen undgår de langt hen ad vejen plagiater….”

 

EKSTRA BLADET:

Peter Nørgaard (28. september 1996)

* * * * *

ÆRLIGE IVAN

”...Fem mand, der oser, syder og damper af kærlighed til rockmusikken

fra dengang verden ikke endnu var af lave…. En sand fornøjelse…”

 

INFORMATION:

Torben Bille (30. september 1996)

RODFAST DANSK ROCK

Backseat ajourfører amerikansk rocktradition, som var det deres egen. Det kan være svært at huske, ja, endda at fatte, især for yngre lyttere, men der var engang, hvor danske rockmusikere spillede og udgav plader fordi de ikke kunne lade være, og ikke fordi det nu igen var sæson for den slags. Nu om dage skal mediemaskinen smøres og det bliver den, men der findes stadig, de musikere, der ”nøjes” med musikken og tager mediehurlumhejet som et nødvendigt onde.

 

Et eksempel er Backseat, som for nu fire cd´er siden også hed Boys. Bandets ny album hedder Songs , simpelt og ligetil. Det kunne, siger de selv, også have heddet Roots, for det er det, det drejer sig om…” ”...Det vil derfor være let at råbe plagiat og kopi efter gruppen, men deter også helt i skoven. Endnu er der ikke opfundet en kopimaskine med et hjerte, der slår, og Backseat lever…” ”...Den forhenværende Laban har aldrig sunget dårligt. Nu synger han fremragende. Det er en offentlig hemmelighed i branchen, som gav ham en Grammy som

Årets Sanger…” ”...Det er i stedet en række nye sange, hvor IP lægger arm med klicheer og banaliteter - og vinder hver gang, fordi han tilsyneladende kan synge fra telefonbogen og alligevel få forbindelse hver gang. Til sig selv, de forhåbninger og de skuffelser, der er med til at gøre et helt menneske på samme måde som Backseat er et helt band…”

 

JYLLANDS-POSTEN:

Uffe Christensen (10.09.1996)

AMERIKANER-FREAKS * * * *

 

JYDSKE VESTKYSTEN:

Esbjerg, Lars Stokbro (5.9.1996)

Habil Blues fra gospel-vinder

Ivan Pedersen hittede med OL-kendingsmelodien fra Atlanta. Sammen med Backseat udsender han habil rock-blues-cd

Songs

 

[CMC 6010-2]

Udgivet 30. august 1996

Vidste du...

at ”No 1 in Your Heart” blev brugt som den danske slagsang ved OL i '96 og blev det mest spillede nummer i Danmark i 1996, ifølge KODA´s opgørelser ?